Tydligt mönster när det gäller Rysslands destabilisering av Ukraina

Så här skrivs – på sidan 20 – i den italienska polisrapporten ”Mafia Ucraina” – daterad 7-8 oktober 1998 – om Gennadij Truchanov (på ukrainska: Hennadij Trukhanov), nyvald borgmästare i Odessa, Ukraina, vilken i ukrainsk media påstås vara agent för Ryska Federationen: ”Gena is one of the leaders of the criminal organizations settled in Italy. He is resident of Italy. He is a friend of TCHERNJAK and has frequent contacts with Sanja ANGUERT. In the course of their phone conversations they talk about the political developments in Odessa. The phone converations revealed that TRUKHANOV is the owner of one of the so-called ”security firms”. //

I ukrainska media förekommer uppgifter om att Gennadij Truchanov/Геннадий Труханов, ledamot i ukrainska parlamentet (radan – för Regionernas parti) och nyvald guvernör i den ukrainska staden Odessa, även är en agent för Ryska Federationen.

Kortfattat är denne Truchanov delägare i investeringsgruppen ”Rost”, i vilken han bland annat samarbetar med Aleksandr Zjukov/Александр Жуков, rysk medborgare. Denna finansgrupp (och båda dessa personer) är även kopplade till den så kallade Euroterminalen – en containerterminal (som är belägen i det skattebefriade området i hamnen i Odessa). Enligt organisationen OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project) är ledningen för denna Euroterminal kopplade till kriminella aktiviteter (det var även Janukovitj, Ukrainas expresident, som låg bakom skapandet av denna containerterminal, enligt OCCRP).

Denne Truchanov finns redan med på den italienska polisens register med koppling till den kriminella gruppen ”den odessiska oljemaffian/Odesa Oil Mafia”.

I detta enkla schema framgår hur kopplingen till Putin/Kreml ser ut (verkligheten är ju ofta betydligt mer komplicerad/intrikat än vad t.ex. denna koppling anger; viktigt dock är att inse att de verkliga maktstrukturerna ofta utgörs just av dessa personliga kopplingarna, som i sin tur skapar nätverk och informella maktstrukturer – där den reella makten emanerar: (översättning) ”Här har ni en tydlig koppling Truchanov med Kreml Truhanov – Zjukov – Abramovitj – Putin”.
(Original): ”Вот вам и явная связь Труханова с Кремлем: Труханов – Жуков – Абрамович – Путин.”

Citat ur ”Operators Of Cargo Terminal Raise Questions”:

”Another person mentioned in the Italian file in (ska vara is. O.J.) Gennady Trukhanov, now the head of the regional faction of the pro-government Party of Regions. In October of last year, Trukhanov was elected to the Ukrainian parliament in a local single-mandate district with more than 60 percent of the vote. He admitted to being Angert’s friend in an interview with Vlast Deneg weekly in September 2011, adding that one of his firms provided security services for Angert. The article noted that whenever Angert comes to Ukraine, “his friend Trukhanov” always meets him at the airport.
The Italian police report says Trukhanov operated out of Rome and Belgium and was considered by Belgian police to be Minin’s bodyguard. German police confirmed that this is the same person.
Nowadays, however, Trukhanov is more interested in the construction business. His group of companies Rost has received multimillion dollar state procurement contracts for road construction and infrastructure developments in Odesa and Kyiv.”

Mönstret när det gäller Rysslands destabilisering av Ukraina blir därmed tydligare:
På Krim (även innan annekteringen) samarbetar Ryssland med Sergej Aksjonov/Сергей Аксенов – med kriminellt förflutet (kallades för ”Goblin/гоблин” i sitt kriminella ”förflutna”). Bland de proryska/ryska ockupanterna inom ”Nyryssland/НовоРоссия” samarbetar Ryssland bland annat med (om inte annat ger ideologiskt understöd till) Pavel Gubarev/Павел Губарев (självutnämnd till ”Folkets guvernör i Donetsk”), som tidigare var fängslad för brott mot den ukrainska staten men släpptes fri vid en fångutväxling och Vjatjeslav Ponomarev/Вячеслав Пономарев, självutnämnd till ”Folkets borgmästare” i Slavjansk (men av en representant för en medveten rysk vänster kallad för ”bandit”, med ett kriminellt förflutet, vilket enligt denne går att belägga).

Nu har det kommit uppgifter i media om interna motsättningar inom de proryska/ryska ockupanterna på ukrainskt territorium, vilket har lett till att Vjatjeslav Ponomarev (tidigare självutnämnd ”Folkets borgmästare” i Slavjansk), nu avskedats och arresterats, enligt ett beslut av ”Folkrepubliken Donetsks” försvarsminister Igor Strelkov,  men ”mest troligt” GRU-officerare i den Ryske Federationen:

Donetsk Republic head does not confirm arrest of Sloviansk mayor
http://en.itar-tass.com/world/735861

Läs mer om detta i nedanstående länkar:

Regionernas partis gangstergäng eller affärer på karpatiskt sätt: Knappt läskunnig guvernör ger fria händer till den internationella maffian
БАНДИТСКИЕ ОРБИТЫ ПАРТИИ РЕГИОНОВ ИЛИ БИЗНЕС ПО – ЗАКАРПАТСКИ: МАЛОГРАМОТНЫЙ ГУБЕРНАТОР РАЗВЯЗАЛ РУКИ МЕЖДУНАРОДНОЙ МАФИИ

http://politikym.net/gryppirovka_partii_regionov/tryhanova_zasvetil_moskal.htm

Gennadij Truchanov, Kremls agent. Infographics
Кремлевский агент Геннадий Труханов. Инфографика

http://politica-ua.com/kremlevskij-agent-gennadij-truxanov-infografika/

Truchanov, Gennadij Leonidovitj
Труханов, Геннадий Леонидович

http://ru.wikipedia.org/wiki/Труханов,_Геннадий_Леонидович

Operators Of Cargo Terminal Raise Questions

https://reportingproject.net/occrp/index.php/en/customs/1846-operators-of-cargo-terminal-raise-questions

Port of Odessa – Dry port
http://www.port.odessa.ua/…/en/partners/dry-port/dry-port

Via denna länk går det att ladda ner den italienska rapporten om ”Odessas oljemaffia” i vilken denne Gennadij Truchanov/Геннадий Труханов nämns:

Mafia Ukraina
https://reportingproject.net/…/Ukrainian_Mafia_Report.pdf

Officiell hemsida för Odessas borgmästare:
http://www.odessa.ua/en/mayor/

Ola Jordán

This entry was posted in Huvudströmsmedia och offentliga lögnen, Om folkens kamp, Underrättelsetjänster. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


× seven = 56

Spam protection by WP Captcha-Free