Prorysk separatistledare i Ukraina medger att en majoritet är köpta av oligarken Achmetov

Pavel Gubarev, en av de ledande proryska separatisterna i ”Folkrepubliken Donetsk”, i Ukraina, hävdar i en artikel (på ryska) att Rinat Achmetov, knuten till Regionernas parti – samt en av de ledande oligarkerna – stöder separatisterna ekonomiskt (partiet stödde tidigare expresidenten Viktor Janukovitj).

Det visar sig alltså att minst två tredjedelar av de proryska separatisterna är lika korrupta/köpta som Viktor Janukovitj, den före detta presidenten i Ukraina. Han flydde för övrigt när det var dags att skriva under den så kallade februariöverenskommelsens andra del – men han hann i alla fall att plundra sitt residens på en del av värdesakerna innan han flög iväg med helikoptern – vilket framgår av offentliggjorda övervakningskameror. Mer om detta nedan.

I realiteten var alltså de nuvarande ledarna i Kiev tvungna att ta över makten – vilket även betyder att det i juridisk mening inte varit någon statskupp i landet – men tydligen är det många inom den så kallade vänstern i t.ex. Sverige som inte begriper detta, men så verkar det ju som om de flesta inte heller kan läsa ryska och ta del av artiklarna som publiceras t.ex på ukrainska nätsidor, vilket jag betraktar som typiskt.

Eftersom det pågår ett propagandakrig (sanningen är ju krigets första offer) så kan jag ju inte med hundra procent säkerhet säga att det som Gubarev uttalar är sant, men eftersom det är så anmärkningsvärt anser jag det är värt att publicera här.

Saxat ur artikeln: ”In these circumstances, the leaders of the so-called people’s militia began to emerge in all cities. The ruling party, the eastern oligarchs, resorted to the same suitable means of bribery. There were no threats, perhaps; rather bribery and intrigue with activists of the people’s militia,” he said.
”It turned out that two-thirds of the activists are already dependent on oligarch Rynat Akhmetov. A very small group of people remained loyal to the idea, but they also took money. All of them took money!”

Ur originalartikeln: ”в этих условиях начали появляться лидеры так называемого народного ополчения во всех городах”. Тогда партия власти и олигархи стали использовать ”удобные для них средства подкупа”, заявил Губарев. Он полагает, что речь идет, скорее, о подкупе.

”Оказалось, что две трети из активистов уже на содержании олигарха Ахметова. Очень небольшая группа лиц сохраняла верность идее, но при этом все равно брала деньги. Деньги брали все!” – заявил Губарев.”

När det gäller Viktor Janukovitj, Ukrainas expresident, så sprids det desinformation på nätet (bland annat att han under sin flykt i bil från sitt residens utanför Kiev skulle ha blivit beskjuten på väg till Charkiv. I verkligheten flydda han med en helikopter – mer om detta nedan).
Den allvarligaste lögnen är att de som tog makten i Ukraina, efter att Janukovit flytt landet, skulle ha gjort det i en statskupp.

Här är en redogörelsen för detta skeende, i vilken det tydligt framgår att det inte var frågan om någon statskupp, utgående från den överenskommelse som träffades den 21 februari, mellan den tidigare presidenten Janukovitj och ledare för den ukrainska oppositionen.

Det visar sig att det i realiteten var Janukovitj själv (efter att dödsskjutningarna skett vid Maidan dagen innan) som bröt denna överenskommelse (eftersom 48 timmar efter att avtalet undertecknade skulle ytterligare en lag antas och undertecknas, vilken bland annat skulle ha inneburit ett återställande av 2004-års konstitution. Men innan den tidsrymden flydde alltså Janukovitj landet – efter att han bland annat plundrat sitt residens på värdesaker, vilket har framkommit av offentliggjorda filmer från övervakningskameror.)

Här är en utmärkt kommentar (gjord i anslutning till artikeln: ”Exclusive: Photographs Expose Russian-Trained Killers in Kiev”, vilken beskriver vad som egentligen hände, innan Janukovitj flydde landet) Detta är en länk: http://thebea.st/1o1kvHo till kommentaren:

”1. Within 48 hours of the signing of this agreement, a special law will be adopted, signed and promulgated, which will restore the Constitution of 2004 including amendments passed until now. ” That supports what I said — Yanukovych failed to keep his part of the agreement when he disappeared. Yanukovych was supposed to sign the special law to change to the 2004 constitution — within 48 hours. Yet he disappeared without explanation for 7 days. The Parliament passed this law quickly and it was ready for Yanukovych to sign. But no one knew where he was… not even his official representatives to the Parliament. Listen, I know you’ve seen a lot of stuff on Russian TV about all of this. But I’ve been here the whole time and lived through it. Russian TV is simply wrong. Next you will say that Yanukovych had no choice for his life and to flee. Well that’s not true either and he gave the vaguest of descriptions about how he left Ukraine at his press conference in Rostov-on-don, Russia. He claimed that he and Speaker of Parliament Rybak were shot at as the left Kyiv. Rybak later told the media that it was not true and there was no danger. There was no danger to Yanukovych, opposition leaders were expecting to work with him– but then he fled the country. Check out NO_TO_LIES’s post!

Läs mer om detta (här är endast ett axplock av information om skeendet i Ukraina):

Paul Gubarev: Två tredjedelar av milisen får underhåll av Achmetov
Павел Губарев: Две трети ополченцев были на содержании у Ахметов
http://top.rbc.ru/politics/12/05/2014/923022.shtml

Övervakningskamera som sägs visa när Viktor Janukovitj flyr med en helikopter
Камеры наблюдения зафиксировали бегство Януковича из Межигорья (ВИДЕО).
http://www.youtube.com/watch?v=34ebS8Ap_Qw

Övervakningskameror som visa hur Viktor Janukovitjs tjänstefolk plockar ihop värdeföremål dagarna innan han själv flyr från landet
Ценные вещи Януковича из Межигорья вывозили грузовиками

Janukovitjs värdeföremål transporterades bort från Mezjigora (hans residens) med lastbilar
http://news.bigmir.net/ukraine/795464-Cennie-veshi-Yanykovicha-iz-Mejigorya-vivozili-gryzovikami

Videon visar vad Janukovitj tog ut tre dagar från Mezjigora (hans residens) under tre dagar
Появилось видео, как Янукович три дня вывозил ценности из Межигорья
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VUH9MAz3qb4

Agreement on the Settlement of Crisis in Ukraine – full text
http://www.theguardian.com/world/2014/feb/21/agreement-on-the-settlement-of-crisis-in-ukraine-full-text

”Exclusive: Photographs Expose Russian-Trained Killers in Kiev”:

http://www.thedailybeast.com/articles/2014/03/30/exclusive-photographs-expose-russian-trained-killers-in-kiev.html

Ukraine asks ICC to investigate protester deaths
http://jurist.org/paperchase/2014/04/ukraine-asks-icc-to-investigate-protester-deaths.php

Rinat Achmetov – Wikipedia
http://sv.wikipedia.org/wiki/Rinat_Achmetov

Läs i Aftonbladet vad Janukovitj säger på sin första presskonferens efter att han flytt till Ryssland i slutet av februari. Det visar sig att Janukovitj i stort sett ljuger på varenda punkt, vilket har belagts i efterhand:

Janukovytj: Därför flydde jag Ukraina

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18457310.ab

Janukovitjs hus på Rublovka, där den förra detta (presidenten) kan leva
Дом Януковича на Рублевке: где может жить бывший
http://podrobnosti.ua/analytics/2014/04/25/973008.html

Och så kan folk förundras över varför ukrainarna protesterade på Maidan …

FBI hjälper Ukraina spåra försvunna miljarder
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5850211

Som framgår av nedanstående artikel offentliggjorde Panrussisten Zjirinovskij och hans parti redan i januari 2009 scenariot med ett krig mot Ukraina om Krim – det som proryska separatister nu fullföljer med destabiliseringen (i sydöstra delen) och det allt mer eskalerande inbördeskriget i Ukraina. När dessa planer skissades fanns det ju inte heller någon ”fascistjunta” att dölja de Panrussistiskaambitionerna med.
Saxat ur artikeln: ”уже в скором времени Украина может перестать существовать как государство.”
Översatt: ”inom en kort tid kan Ukraina upphöra som en självständig stat.”

Партия Жириновского опубликовала сценарий войны за Крым
Zjirinovskijs parti har offentliggjort ett krigsscenario för Krim
http://www.chelemendik.ru/ShowDoc.php?d=579

Under ledning av Aksenov rekryteras i Krim illegala frikårer att delta i terroristaktioner i Ukraina.
В Крыму по указанию Аксенова вербуют боевиков для участия в террористических операциях на территории Украины
http://gordonua.com/news/separatism/V-Krymu-po-ukazaniyu-Aksenova-verbuyut-boevikov-dlya-uchastiya-v-terroristicheskih-operaciyah-na-territorii-Ukrainy-21107.html

En förklaring, på ryska, om dessa olagliga ”frikårer”, på ryska förkortade NVF.
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B5%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D1%8B%D0%B5_%D0%B2%D0%BE%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%B6%D1%91%D0%BD%D0%BD%D1%8B%D0%B5_%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F

I artikeln nedan beskriver Vladimir Putins sin vision om den Eurasiska unionen:

”By building the Customs Union and Common Economic Space, we are laying the foundation for a prospective Eurasian economic union. At the same time, the Customs Union and CES will expand by involving Kyrgyzstan and Tajikistan.
We plan to go beyond that, and set ourselves an ambitious goal of reaching a higher level of integration – a Eurasian Union.”

Article by Prime Minister Vladimir Putin ”A new integration project for Eurasia: The future in the making” (”Izvestia”, 3 October 2011)

http://www.russianmission.eu/en/news/article-prime-minister-vladimir-putin-new-integration-project-eurasia-future-making-izvestia-3

The ‘Brain’ Behind the Crimea Annexation Wants to See a Return to Russian Imperialism
https://news.vice.com/article/the-brain-behind-the-crimea-annexation-wants-to-see-a-return-to-russian-imperialism

Viktigt analys för dem som vill stå för en principiell vänster (och nationell – i motsatsställning till en imperialistisk) ståndpunkt i Ukraina-konflikten!

Saxat från artikeln:
’It is in that same Leninist tradition that the sovereignty of Ukraine must be defended today.”

Russian troops out! Defend Ukraine sovereignty!
http://www.themilitant.com/2014/7811/781120.html

Ola Jordán

This entry was posted in Huvudströmsmedia och offentliga lögnen, Om folkens kamp, Underrättelsetjänster. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


× eight = 8

Spam protection by WP Captcha-Free