”Utred CIAs flygningar till svenska flygplatser”

Sveriges deltagande i USAs och dess underrättelsetjänst CIAs illegala program för extraordinära överlämningar har varit mer omfattande än vad svenska myndigheter och regeringsföreträdare medgivit. Under åren 2002 till 2006 har minst sex flygplan – kopplade till CIA – trafikerat svenska flygplatser.

Denna illegala verksamhet har fortsatt trots att FN:s kommitté mot tortyr och FN:s kommitté för mänskliga rättighet slagit fast att Sverige vid utlämnandet av eyptierna Ahmed Agiza och Mohammad El-Zary den 18 december 2001 (med hjälp av CIA) bland annat bröt mot FNs tortyrkonvention.

Läs mer:

”Utred CIAs flygningar till svenska flygplatser”

Ola Jordán

This entry was posted in Huvudströmsmedia och offentliga lögnen. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


three + = 8

Spam protection by WP Captcha-Free