Ny bok av Hans Sternlycke

Hans Sternlycke, en av landets mest kunniga skribenter när det gäller järnvägens betydelse för Sveriges infrastruktur, har publicerat sin fjärde bok: Bättre med tåg (4) och Fred med jorden.

Boken är relativt liten till formatet (112 s.), men välfylld med intressanta texter. Förutom järnvägens betydelse för att skapa ett förnuftigt, småskaligt, samhälle tar Sternlycke bland annat upp hoten mot miljön och klimatet, forskningsfusk inom läkemedelsbolagen, Bill Gates makt (refererande till Vandana Shiva, indisk miljöaktivist och globaliseringsmotståndare).

Sternlycke skriver i inledningskapitlet ”Inte bara järnväg”: ”Nu har jag fyllt åttio och vill ge ett testamente och en dröm om en bättre värld. Då kan det inte bara handla om järnväg. Det finns så många andra hot mot mänskligheten som /…/ måste avvärjas. Vi förstör skogen, vi förbrukar åkern, vi föröder havet och vi förgiftar biologiskt liv. Vi gör maten ohälsosam och vi skapar sjukdom av kemikalier och strålning så att våra liv förkortas.”

Boken (100 kr/ex, inkl. porto, eller 200 kr för fyra ex.) kan beställas direkt via hans epost: hans.sternlycke@netatonce.net

Hans Sternlyckes hemsida: https://ekodebatt.se/

Ola Jordán

This entry was posted in Bibliotek och litteratur. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


5 + eight =

Spam protection by WP Captcha-Free